банер

Предности на оптичкиот кабел FTTH

ОД Хунан ГЛ Технологија Ко., ООД.

ОБЈАВЕТЕ НА: 2023-09-20

ПРЕГЛЕДИ 34 пати


Главните предности на оптичкиот кабел FTTH се:

1. тоа е пасивна мрежа.Од централната канцеларија до корисникот, средината во основа може да биде пасивна.

2. неговиот пропусен опсег е релативно широк, а долгите растојанија е само во согласност со големата употреба на операторите.

3. бидејќи се работи за сервис што се врши на оптичко влакно, нема проблем.

4. бидејќи неговиот пропусен опсег е релативно широк, протоколите што ги поддржува се релативно флексибилни.

5. Со развојот на технологијата, развиени се релативно целосни функции, вклучувајќи методи од точка до точка, 1.25G и FTTH.

Директното поврзување на оптичкото влакно со домовите на корисниците нема ограничувања за неговиот пропусен опсег, бранова должина и типови на технологија за пренос.Погоден е за воведување различни нови услуги.Тоа е најидеалната деловна транспарентна мрежа и врвниот начин за развој на мрежи за пристап.

Две типичниFTTH оптички каблисе како што следува:

1. Специфичната структура на FTTH внатрешен суспендиран оптички кабел (покриен оптички кабел)

Погоден за внатрешни жици, перформансите се стабилни и сигурни;се произведува со оптичко влакно со мал радиус на свиткување и има одлична отпорност на свиткување;конструкцијата е сигурна и сигурна и може да се третира како бакарни кабли и не е склона кон градежни неуспеси;оптичкиот кабел може да се одземе без алатки, а оптичкиот кабел лесно се поправа, ниска цена за инсталација;оптичките кабли може да се прекинат на лице место.

https://www.gl-fiber.com/1-12-core-outdoor-ftth-drop-cable-frp-kfrp-steel-wire.html

 

2. Самоносечки оптички кабел за ожичување фигура 8 (покриен оптички кабел)

Компактна структура, мека и лесна за конструкција, а оптичкиот кабел лесно се поправа;компонентите на суспензијата и единицата за оптички влакна се одвоени на влезот од домот, а единицата за оптички влакна е директно поврзана со домот, со што се елиминира потребата за пренос на оптички кабли внатре и надвор;нема потреба да се подигаат висечки жици и куки за време на положувањето, а ефикасноста на градбата е висока и трошоците за изградба се намалуваат Ниско;погоден за надземно воведување на оптички кабли во независни домаќинства.

https://www.gl-fiber.com/products-ftth-drop-cable/

Испратете ни ја вашата порака:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја