banner

Hvordan øke korrosjonsmotstanden til ADSS optiske kabler?

AV Hunan GL Technology Co.,Ltd.

INNLEGG PÅ: 2021-05-25

VISNINGER 614 ganger


I dag deler vi hovedsakeligFemtiltak for å forbedre den elektriske motstanden til ADSS optiske kabler.

(1) Forbedring av sporingsbestandig optisk kabelkappe

Genereringen av elektrisk korrosjon på overflaten av den optiske kabelen avhenger av tre forhold, hvorav en er uunnværlig, nemlig elektrisk felt, fuktighet og skitten overflate.Derfor anbefales det at alle OPGW optiske kabler brukes på nybygde 110kV og over overføringslinjer;linjene under 110kV bruker ADSS optiske kabler med anti-track AT-kappe.

(2) Forbedre design og produksjon av optiske kabler

For ytterligere å forbedre sikkerhetsytelsen til den optiske ADSS-kabelen på overføringslinjen, kan det vurderes å redusere nedbøyningen av ADSS-optiske kabeloppføringen, det vil si å øke strekkstyrken til den optiske ADSS-kabelen samtidig som den reduseres. verdi.Under alvorlige forhold som sterk vind og sand, vil kryping og forlengelse av den optiske kabelen ikke være forårsaket av effekten av vind, noe som vil redusere sikkerhetsavstanden mellom den og overføringslinjen og forårsake elektrisk korrosjon.

I utformingen av optisk kabel vektlegges tre aspekter:

1. Øk mengden aramidgarn for å redusere nedbøyningen av den optiske ADSS-kabelen;

2. Ved å bruke aramidfiberen med høy modul og høy styrke som nylig er forsket på av DuPont, er modulen 5 % høyere enn for konvensjonelle aramidfiber, og styrken er omtrent 20 % høyere enn for konvensjonelle aramidfiber, noe som ytterligere reduserer krypingen til ADSS optisk kabel;

3. Øk tykkelsen på anti-sporingskappen fra den konvensjonelle 1,7 mm til mer enn 2,0 mm, og sørg samtidig for tettheten og jevnheten mellom molekylene til den optiske kabelen ekstruderte kappen i produksjonen for å forbedre den elektriske korrosjonsmotstanden av den optiske kabelen.

(3) Velg et passende hengepunkt for optisk kabel

Å velge et passende hengepunkt for optisk kabel kan effektivt redusere forekomsten av elektrisk korrosjon.

 Dersom det ikke er egnet hengepunkt på ledningen eller hengepunktet må være høyt av spesielle grunner, bør det iverksettes visse utbedringstiltak.De anbefalte utbedringstiltakene kan vurderes som følger: ①Legg til en metallplate eller metallring som et skjold nær enden av de forhåndssnoede trådbeslagene, noe som i stor grad kan forbedre den jevne fordelingen av det elektriske feltet og redusere sannsynligheten for koronautladning: ②Den optiske kabelen i nærheten av armaturet Bruk lysbuebestandig isolasjonstape til å vikle rundt overflaten for å kontrollere gjentatte forekomster av lysbuer;③Spre ikke-lineær silikonisolerende maling på overflaten av den optiske kabelen nær armaturet.Funksjonen til den isolerende malingen er å sakte endre det elektriske feltet ved belegningsposisjonen for å redusere muligheten for korona- og forurensningsoverslag.

 (4) Forbedre installasjonsmetoden for beslag og støtdempere

Forbedring av installasjonsmetoden for beslag og støtdempere kan forbedre det elektriske induksjonsfeltmiljøet nær beslag og redusere forekomsten av elektrisk korrosjon.Installer en anti-korona-ring på beslaget ca. 400 mm fra enden av den innvendige tråden, og installer en sporingsbestandig spiralstøtdemper ca. 1000 mm fra enden av anti-korona-ringen.Under den induserte elektriske feltstyrken på 15-25 kV, bør avstanden mellom anti-målingsringen og spiralstøtdemperen holdes over 2500 mm for å redusere forekomsten av elektrisk korrosjon ved den strammede kontaktposisjonen til ADSS-kabelen og spiralstøtdemperen .Antall spiralstøtdempere som brukes bestemmes av stigningen på linjen.

 Gjennom denne forbedrede installasjonsmetoden kan anti-koronaringen i stor grad forbedre det elektriske felttilstanden ved enden av de forhåndssnoede ledningsbeslagene, og kan øke koronaspenningen med mer enn én gang.Samtidig kan den anti-sporende spiralstøtdemperen forhindre elektrisk korrosjon av støtdemperen.Skade på fiberoptisk kabel.

(5) Reduser skade på kabelkappen under konstruksjon

Ved installasjon av optiske kabelstativ anbefales det at maskinvareprodusentene ved valg av optiske kabelbeslag må strengt tilpasse den ytre diameteren til den optiske ADSS-kabelen, for å sikre at gapet mellom trådene til den etter installasjonen. beslagene og den optiske kabelen minimeres, og saltet reduseres.Asken kommer inn i sømmen mellom de vridd ledningsbeslagene og den optiske kabelen.Samtidig, for strekkbeslag, drapering, beskyttelsestråd osv., må produktet levert av maskinvareprodusenten være glatt i begge ender av den vridde ledningen for å forhindre riper på kabelkappen.Enden av den vridde ledningen bør slipes flat når bygningspersonellet arbeider for å forhindre skade på kabelkappen.Disse tiltakene kan redusere akkumulering og avl av skittent støv i sprekkene i beslagene og den ødelagte huden på overflaten av den optiske kabelen, og redusere indusering av elektrisk korrosjon.

Send din melding til oss:

Skriv din melding her og send den til oss