banner

Tre vanlige leggingsmetoder for utendørs optiske kabler

AV Hunan GL Technology Co.,Ltd.

INNLEGG PÅ: 2022-06-25

VISNINGER 648 ganger


GL fiberoptiske kabelprodusenter vil introdusere tre vanlige leggingsmetoder for utendørs optiske kabler, nemlig: rørledningslegging, direkte nedgraving og overliggende legging.Det følgende vil forklare leggemetodene og kravene til disse tre leggemetodene i detalj.

1. Rør/Kanal legging
Rørlegging er en mye brukt metode i optiske kabelleggingsprosjekter, og leggingen må oppfylle følgende krav:

1. Før den optiske kabelen legges, bør det plasseres et underhull i rørhullet.Den optiske kabelen skal alltid plasseres i et underrør av samme farge.Den ubrukte underrørsmunningen skal beskyttes med en plugg.
2. Tatt i betraktning at leggingsprosessen er manuell operasjon, for å redusere tapet av optiske kabelskjøter, bør produsenten av den optiske rørledningen bruke hele plateleggingen.
3. Under leggingsprosessen bør trekkraften under leggingen minimeres.Hele den optiske kabelen legges fra midten til begge sider, og personell er arrangert i hvert kum for å bistå i midttrekket.
4. Hullposisjonen til den optiske kabelen skal oppfylle kravene i designtegningene, og rørhullet må rengjøres før den optiske rørledningen legges.Underhullsåpningsrøret skal eksponere den gjenværende lengden på ca. 15 cm av rørhullet i håndhullet.
5. Grensesnittet mellom håndhullets indre rør og plasttekstilnettingsrøret er pakket inn med PVC-tape for å unngå infiltrasjon av sediment.
6. Når den optiske kabelen er installert i det menneskelige (hånd) hullet, hvis det er en støtteplate i håndhullet, er den optiske kabelen festet på støtteplaten.Hvis det ikke er noen støtteplate i håndhullet, skal den optiske kabelen festes på ekspansjonsbolten.Krokmunningen må være nedadgående.
7. Den optiske kabelen bør ikke bøyes innenfor 15 cm fra utløpshullet.
8. Plastskilt brukes i hvert håndhull og på den optiske kabelen og ODF-stativet i datarommet for å vise forskjellen.
9. Optiske kabelkanaler og kraftkanaler skal være atskilt med minst 8cm tykk betong eller 30cm tykt komprimert jordlag.

kanalkabel

2. Direkte gravlegging

Dersom det ikke er betingelser for overliggende bruk under leggeforholdene og leggeavstanden er lang, brukes vanligvis direkte nedgraving, og direkte nedgravning bør oppfylle følgende krav:

1. Unngå områder med sterk syre- og alkalikorrosjon eller alvorlig kjemisk korrosjon;når det ikke finnes tilsvarende beskyttelsestiltak, unngå termittskadeområder og områder som påvirkes av varmekilder eller områder som lett kan skades av ytre krefter.
2. Den optiske kabelen skal legges i grøften, og området rundt den optiske kabelen skal dekkes med et mykt jord- eller sandlag med en tykkelse på ikke mindre enn 100 mm.
3. Langs hele den optiske kabelens lengde skal en beskyttelsesplate med en bredde på ikke mindre enn 50 mm på begge sider av den optiske kabelen dekkes, og beskyttelsesplaten skal være laget av betong.
4. Leggeposisjonen er på steder med hyppig graving som bymessige innfartsveier, som kan legges med iøynefallende skiltbelter på vernebrettet.
5. Ved leggeposisjonen i forstedene eller i det åpne beltet, ved det rette linjeintervallet på ca. 100 mm langs den optiske kabelbanen, ved vendepunktet eller skjøtedelen, bør det settes opp tydelige orienteringsskilt eller staker.
6. Ved legging i ikke-frosne jordområder skal den optiske kabelkappen til fundamentet til den underjordiske strukturen ikke være mindre enn 0,3 m, og dybden av den optiske kabelkappen til bakken skal ikke være mindre enn 0,7m;når den er plassert på veibanen eller dyrket mark, bør den være skikkelig utdypet, og bør ikke være mindre enn 1m.
7. Ved legging i det frosne jordområdet bør det graves ned under det frosne jordlaget.Når det ikke kan graves dypt, kan det graves ned i det tørre frosne jordlaget eller utfyllingsjord med god jorddrenering, og andre tiltak for å hindre skade på den optiske kabelen kan også gjøres..
8. Når den direkte nedgravde optiske kabellinjen skjærer jernbanen, motorveien eller gaten, bør beskyttelsesrøret være slitt, og beskyttelsesomfanget bør overstige veibunnen, begge sider av gatedekket og siden av dreneringsgrøften med mer enn 0,5m.

9. Når den direkte nedgravde optiske kabelen innføres i konstruksjonen, skal det anordnes et beskyttelsesrør ved det gjennomgående skråningshullet, og røråpningen skal blokkeres av vannblokkering.
10. Den frie avstanden mellom skjøten til den direkte nedgravde optiske kabelen og den tilstøtende optiske kabelen skal ikke være mindre enn 0,25 m;leddposisjonene til de parallelle optiske kablene skal være forskjøvet fra hverandre, og den frie avstanden skal ikke være mindre enn 0,5 m;leddposisjonen ved skråningsterrenget skal være horisontalt;for viktige kretser Det er tilrådelig å ha en ledig måte å legge den optiske kabelen i den lokale seksjonen fra ca. 1000 mm på begge sider av den optiske kabelskjøten.

direkte nedgravd kabel

3. Overhead legging

Overliggende legging kan eksistere mellom bygninger og bygninger, mellom bygninger og bruksstolper, og mellom bruksstolper og bruksstolper.Selve operasjonen avhenger av situasjonen på det aktuelle tidspunktet.Når det er bruksstolper mellom bygninger, kan det reises ståltau mellom bygningene og bruksstolpene, og de optiske kablene knyttes til ståltauene;dersom det ikke er bruksstolper mellom bygningene, men avstanden mellom de to bygningene er ca. 50m, kan optiske kabler også legges direkte mellom bygninger gjennom stålkabler.Leggekravene er som følger:

1. Når du legger optiske kabler i et flatt miljø på en overliggende måte, bruk kroker til å henge dem;ved legging av optiske kabler i fjell eller bratte bakker, bruk bindingsmetoder for å legge optiske kabler.Den optiske kabelkontakten skal plasseres i en rett polposisjon som er enkel å vedlikeholde, og den reserverte optiske kabelen skal festes på polen med en reservert brakett.
2. Den optiske kabelen til stangveien er nødvendig for å lage en U-formet teleskopisk sving hver 3. til 5. blokk, og ca. 15m er reservert for hver 1 km.
3. Den optiske overheadkabelen (vegg) er beskyttet av galvanisert stålrør, og munnstykket skal blokkeres med brannslam.
4. Overhead optiske kabler bør henges med optisk kabel advarselsskilt hver 4 blokk rundt og i spesielle seksjoner som kryssing av veier, kryssing av elver og kryssing av broer.
5. Et treforkbeskyttelsesrør bør legges til skjæringspunktet mellom den tomme opphengsledningen og kraftledningen, og forlengelsen av hver ende bør ikke være mindre enn 1m.
6. Stolpekabelen nær vegen skal pakkes inn med en lysemitterende stang, med en lengde på 2m.
7. For å forhindre at den induserte strømmen til hengeledningen skader mennesker, må hver polkabel være elektrisk koblet til opphengsledningen, og hver trekkwireposisjon skal installeres med en ledningstrukket jordledning.
8. Den optiske overliggende kabelen er vanligvis 3 meter unna bakken.Når du går inn i bygningen, skal den passere gjennom den U-formede stålbeskyttelseshylsen på bygningens yttervegg, og deretter strekke seg nedover eller oppover.Åpningen til den optiske kabelinngangen er vanligvis 5 cm.

Hel-dielektrisk-antenne-enkeltmodus-ADSS-24-48-72-96-144-kjerne-utendørs-ADSS-fiberoptisk kabel

Send din melding til oss:

Skriv din melding her og send den til oss