банер

GYTC8S, GYTC8A, GYXTC8S и GYXTC8Y, GYXTC8S Самоносен надворешен оптички кабел

ОД Хунан ГЛ Технологија Ко., ООД.

ОБЈАВЕТЕ НА: 2023-10-19

ПРЕГЛЕДИ 32 пати


Како што се мразот, снегот, водата и ветерот, целта е да се задржи стресот на оптичкиот кабел што е можно понизок, а притоа да не паѓаат прашката и кабелот со оптички влакна за да се обезбеди безбедност.Општо земено, воздушниот оптички кабел обично е направен од тешка обвивка и силна метална или арамидна цврстина Изработен од компоненти со одлични механички и еколошки својства, висока цврстина на истегнување, мала тежина, лесен за инсталирање, ниска цена, тип на воздушно оптички кабел .Според методот на инсталација, антенски оптички кабел може да се подели на два вида: самоносечки и контактен, самоносен антенски оптички кабел: Самоносечкиот оптички кабел ги има каблите поврзани со изолиран челик или целосно изолирани гласници за да обезбедат поддршка.Примери на типови на самоносечки воздушни оптички кабли вклучуваат целосно диелектрични самоподдржувачки (ADSS) и фигур-8 кабли.

Обезбедува одлични механички и еколошки перформанси, арматурата од челична жица обезбедува цврстина на истегнување, брановидна челична лента, PE надворешната обвивка обезбедува отпорност на притисок, системот за блокирање на водата ја подобрува водоотпорната способност, мал дијаметар на оптички кабел, ниска дисперзија и карактеристики на слабеење, GYXTC8Y: GYXTC8Y лесен самоносен оптички кабел со пресек со фигура-8 погоден за инсталација во надземни средини за комуникации на долги растојанија, цевководи и закопани апликации.Обезбедува лабава цевка со висока јачина отпорна на хидролиза, одлични механички и еколошки перформанси, мал дијаметар на кабел, мала дисперзија и слабеење, полиетиленска обвивка (PE) со средна густина и карактеристики на инсталација со ниско триење, GYXTC8S: GYXTC8S е исто така погоден за инсталација во воздушни средини за комуникација на долги растојанија.Брановидна челична лента и надворешната обвивка од PE обезбедуваат отпорност на притисок, системот за блокирање на вода ја подобрува способноста за хидроизолација, мал дијаметар на оптичкиот кабел и ниски карактеристики на дисперзија и слабеење.Апликативни сценарија, надземните оптички кабли се користат за пренос на електронски сигнали, како што се телефонски комуникации, услуги со оптички кабел, па дури и Како дел од системот за дистрибуција на електрична енергија во локалната заедница, Покрај тоа, воздушните оптички кабли се користат во надворешни надземни апликации, долги далечински и локални мрежи (LAN), метрополитенски мрежи (MAN), системи на корисничка мрежа, поврзани комуникациски системи, CATV и компјутерски мрежни системи, Резиме, надземни Оптички кабли може да се постават со користење на оригиналните надземни отворени жичени столбови, што ги заштедува трошоците за изградба и го скратува периодот на градба.Погоден е за подрачја со рамен терен и мали флуктуации.

https://www.gl-fiber.com/products-figure-8-fiber-optic-cable/

Често се користи со далноводи или во области каде што често се појавува осветлување, додека самоносечката прашка со фигура 8 е челична жичка, која е метална, во структурата на оптички кабел со број 8, централната јачина може да биде челична жица или FRP, каблите со оптички влакна кои не се самоподдржуваат треба да се закачат под прашка. (заеднички во CATV), Според структурата и материјалите на воздушните оптички кабли, производителите на оптички кабли може да се поделат на три главни типа: GYTC8S, GYXTC8S и GYXTC8Y.GYTC8S: GYTC8S е типичен самоносечки надворешен оптички кабел.

https://www.gl-fiber.com/products-figure-8-fiber-optic-cable/

Воздушните оптички кабли се многу чести во оптичките комуникации во денешно време.Можеме да видиме воздушни оптички кабли како висат на столбовите за напојување околу вас.Бидејќи воздушните оптички кабли се изложени на сурови надворешни средини, материјалите што се користат за производство на воздушни оптички кабли мора да бидат силни и издржливи.Каблите со оптички влакна се достапни во различни дизајни за да одговараат на различни типови на надземни апликации.Оваа статија може да ви помогне да дознаете повеќе за воздушните кабли со оптички влакна.Што се воздушни оптички кабли?, воздушниот кабел со оптички влакна е изолиран оптички кабел кој обично ги содржи сите оптички влакна потребни за телекомуникациските линии.Суспендиран е помеѓу столбовите за комунални услуги или столбовите за напојување, бидејќи може да се направи дури и со мали жици за мерење врзани за жици за јажиња, а заглавените жици се затегнати за задоволително да ја издржат тежината на оптичкиот кабел по должината на распонот.

Испратете ни ја вашата порака:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја