banner

Tips for optisk fiberfusjonsskjøteteknologi

AV Hunan GL Technology Co.,Ltd.

INNLEGG PÅ: 2023-03-10

VISNINGER 112 ganger


Her er noen tips for fusjonsskjøteteknologi for optisk fiber:

1. Rengjør og klargjør fiberendene: Før du skjøter fibrene, er det viktig å sikre at endene på fibrene er rene og fri for smuss eller forurensning.Bruk en fiberrenseløsning og en lofri klut for å rengjøre fiberendene grundig.

2. Avisoler fiberbelegget: Bruk et fiberstrippingverktøy for å fjerne det beskyttende belegget fra fiberen.Vær forsiktig så du ikke skader fiberkjernen eller kledningen.

3. Juster fibrene: De to fiberendene må justeres perfekt for å sikre skjøter med lite tap.Bruk en fusjonsskjøtemaskin med innebygd justeringssystem for å oppnå presis justering.

4. Rengjør smelteskjøteelektrodene: Elektrodene til smelteskjøtemaskinen bør holdes rene for å sikre en god skjøting.Rengjør dem med en spesiell rengjøringspute eller spritservietter.

5. Still inn fusjonsskjøteparametere: Fusjonsskjøteparameterne bør stilles inn i henhold til fibertype og diameter.Følg produsentens instruksjoner nøye når du stiller inn parameterne.

6. Utfør en skjøtetest: Etter at skjøten er laget, test skjøten med et OTDR (Optical Time Domain Reflectometer) eller annet testutstyr for å sikre at skjøtetapet er innenfor akseptable grenser.

7. Beskytt skjøten: Beskytt skjøten ved å bruke en varmekrympehylse eller mekanisk skjøtebeskytter over skjøteområdet.

8. Dokumenter skjøten: Dokumenter skjøteparametrene og plasseringen for fremtidig referanse.Denne informasjonen vil være nyttig for feilsøking eller vedlikeholdsformål.

9. Øv og tren: Fusjonsspleising er en ferdighet som krever trening og trening.Ta deg tid til å øve og lære teknikkene involvert i fusjonsspleising.Delta på kurs eller workshops for å forbedre ferdighetene dine.

10. Følg sikkerhetsretningslinjene: Fusjonsskjøting involverer høyspenning og potensielt farlige materialer.Følg alltid sikkerhetsretningslinjene og bruk passende verneutstyr, som hansker og vernebriller.

fusjonsskjøt 

Send din melding til oss:

Skriv din melding her og send den til oss